Aquí podeu trobar informació sobre catàlegs d'alguns del fons de l'IEV consultables a través de la xarxa, així com informació d'altres fons que es troben a la seu de l'entitat. També a través d'aquest apartat podeu demanar fotocòpies o consultar la normativa pròpia de consulta del Fons Robert Gerhard.

 titol_fons.jpg

FONS ROBERT GERHARD

La sensibilitat de la família de Robert Gerhard (especialment del seu germà Ferran i de la seva esposa Isabel, però també del seu nebot Ferran Gerhard Masqué i recentment del també nebot Carles Gerhard Hortet) va permetre a finals dels anys 80 que la part més important del material de Gerhard que s'havia conservat a Valls es donés a l'Institut d'Estudis Vallencs. A inicis del segle XXI, l'IEV rep una nova donació per part de la família amb un important gruix documental, especialment de correspondència i premsa. Fruit d'això l'entitat impulsa un nou projecte de  catalogació i digitalització, que compta amb el suport tècnic de la Secció de Musicologia del Dpt. d'Història de l'Art de la U.B. 

El Fons Robert Gerhard és un arxiu viu, obert a noves donacions o cessions de documents fruit de relacions professionals o personals amb Gerhard.
 
Més informació sobre el Fons Gerhard, accés i consulta a l'apartat específic.

QUADERNS DE VILANIU/MISCEL·LÀNIA DE L'ALT CAMP

Podeu trobar aquesta revista especialitzada de l'IEV a la xarxa clicant aquí. Si esteu interessats a adquirir un exemplar de la revista o voleu inforamació d'algun article o sobre com subscriure-us a les nostres publicacions, envieu-nos un missatge

PREMSA LOCAL I COMARCAL

A banda de les revistes locals i comarcals dels Països Catalans principalment però també de la rsta de l'estat, fruit de les relacions d'intercanvi establertes entre l'IEV a través de Quaderns de Vilaniu/Miscel·lània de l'Alt Camp i altres entitats i institucions, la Biblioteca disposa d'un important fons de premsa local i comarcal (Valls i l'Alt Camp). Actualment aquesta premsa només es consultable in situ, però es preveu implementar aviat nous mecanismes per a què al menys una part important pugui ser consultada a través de la web.

Aquesta part correspon precisament al fons de Premsa Vallenca dels segles XIX i XX, compresa entre els anys 1868 i 1986.
 Altra premsa local i comarcal (Valls i Alt Camp) consultable a la biblioteca-hemeroteca de l'IEV:
  • Juventud (1943-1978)
  • Joventut (1979-1982)
  • La Crònica de l'Alt Camp (1982-1986)
  • El Pati (1985-2009 format paper)
  • El Vallenc (1988-   )

SECCIÓ "PERE MIALET" DE TEATRE

El periodista i escriptor Pere Mialet Rabadà (1900-1968) va ser un dels fundadors a Barcelona de l'Institut d'Estudis Vallencs. Gran amant del teatre, aconseguí reunir una important biblioteca centrada en aquest gènere literari que la seva família, en especial la seva filla Pilar, va donar a l'IEV per a facilitar la consulta pública d'obres teatrals tant de referència com d'altres més desconegudes i/o populars, compreses principalment entre el darrer terç del segle XIX i la primera meitat del XX.

CINE CLUB VALLS

L'IEV conserva a la seva biblioteca els fons bibliogràfic i hemerogràfic del Cine Club Valls (fundat el 1955) i especialitzat en temàtica cinematogràfica. Així mateix, l'entitat posa a disposició dels seus socis el prèstec de dvd de les pel·lícules projectades pel Cine club Valls en la seva programació.

FONS D'ART (Sala Sant Roc)

A través de les exposicions realitzades a la Sala Sant Roc i gestionades per l'IEV des de l'any 1980, aquesta entitat ha reunit un interessant fons d'art. Amb motiu dels 25 anys de gestió de la Sala, es va editar un catàleg que conté la relació d'exposicions realitzades i una interessant mostra fotogràfica del que és aquest fons.
Pots consultar el catàleg clicant aquí (preu de venda al públic: 4€).

 

Si tens qualsevol dubte o consulta, pots contactar amb nosaltres per telèfon (977/600660) o per c-e (iev@iev.cat)