24/02/2017
CONVERSES, la nova proposta del IV CREACIÓ EN TERRITORI

La IV edició de CREACIÓ EN TERRITORI, la mostra audiovisual organitzada per l'Institut d'Estudis Vallencs que acosta el cinema d'autor a la nostra ciutat, comença a escalfar motors ja aquesta propera setmana. Després que Produccions Saurines s'hagi incorporat a l'organització, no us perdeu la proposta que presentem el dimarts 28 de febrer a 2/4 de 8 del vespre al Portal 22, amb l'actor Ricard Farré i la periodista Coia Ballesté.


Després d'una pausa d'un any, aquest 2017 CREACIÓ EN TERRITORI, la Mostra de Cinema del Barri Antic torna renovada amb la incorporació a l'organització de Produccions Saurines. Això no serà però, fins al mes de maig, mentrestant i com a prèvia a l'esdeveniment, organitzarem un seguit de converses al voltant d'una copa de vi sobre els principals temes que conformen CREACIÓ EN TERRITORI, cinema, patrimoni i cultura de proximitat.

La primera d'aquestes converses protagonitzades per persones provinents del món de la cultura, tindrà lloc el pròxim dimarts 28 de febrer al Portal 22, amb l'actor vallenc Ricard Farré i la periodista de Catalunya Ràdio a Tarragona Coia Ballesté, els dos convidats parlaran de la situació actual del cinema català. El 25 de març Paloma Pontón, una de les organitzadores del Mercat de Santa Teca i el periodista tortosí Oriol Gràcia parlaran de la seva experiència en la recuperació d'espais arquitectònics abandonats per donar-los un nou ús i, el 25 d'abril seran els activistes culturals Roser Vernet, del Priorat i Leandre Romeu, de la Conca de Barberà qui conversaran sobre la cultura als espais perifèrics allunyats dels grans centres de creació.

CREACIÓ EN TERRITORI va néixer l'any 2013 com una eina, sorgida de la ciutadania, per ajudar a revifar culturalment l'oblidat centre històric vallenc. Al llarg d'aquests anys s'han pogut veure a Valls, en conveni amb l'Arxiu OVNI del CCCB i el Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC, obres cinematogràfiques d'autors que difícilment haurien arribat a les nostres comarques, al mateix temps que recuperàvem espais singulars del patrimoni arquitectònic local que amb els anys han perdut el seu ús original i corren el risc de perdre's.
La IV Mostra de Cinema de Barris CREACIÓ EN TERRITORI tindrà lloc el mes de maig de 2017.