03/01/2014

Els dijous 9, 16 i 23 de gener de 2014 tindrà lloc una nova edició -la tercera- d'aquest projecte endegat per la Parròquia de Sant Joan de Valls i l'Institut d'Estudis Vallecns per tal de reflexionar novament i de manera conjunta sobre les grans qüestions de la vida des de punts de vista de vegades contraposats, però sempre des del respecte.

Les diferents sessions tindran lloc a 2/4 de vuit del vespre a la Sala d'Actes de l'IEV, d'acord amb el programa que us podeu descarregar tot clicant aquí.

La primera sessió, la del dijoua 9 de gener, s'ha titulat Davant del problema del mal, i anirà a càrrec de Josep Gil, doctor en Teologia, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya.

10/12/2013
Cèsar Martinell Brunet (1888-1973) és un dels personatges vallencs més rellevants del s. XX. Reconegut arquitecte i historiador, és autor dels cellers coneguts com a "catedrals del vi" i un dels quatre fundadors de l'Institut d'Estudis Vallencs (+info aqui). El 24 de desembre de 2013 s'esdevindrà el 125è aniversari del seu naixement i per tal de commemorar aquesta efemèride, l'IEV ha organitzat tot un seguit d'activitats a les quals us convidem:
(programa en pdf)
  • 16, 17, 18 i 19 de desembre de 2013 (18.00 a 20.30h)
CELLERS QUE DANSEN (projecte de videocreació promogut pels SSTT de Cultura a Tarragona). Al pati
de Sant Roc.

  • 19 de desembre de 2013...
10/12/2013

El divendres 13 de desembre l'IEV, amb la col•laboració de l'OCIC Alt Camp, presentarà a les 19.30h aquesta publicació d'Albert Sales, politòleg, sociòleg i professor associat al Dep. de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, professor associat al Dep. de Dret Públic de la UdG, membre del Col•lectiu RETS (Respostes a les Empreses Transnacionals) i portaveu de la Campanya Roba Neta a Catalunya, de SETEM.


Guia per a vestir sense treball esclau vol donar resposta a les inquietuds de les persones que ens preguntem què s'amaga al darrere de les etiquetes de les nostres peces de roba i quines alternatives pot haver.

La presentació tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'IEV a 2/4 de 8 del vespre.

20/11/2013

Els dies 14, 15 i 16 de novembre va tenir lloc a Valls la I Mostra de Cinema de Barris "Creació en Territori", organitzada per l'Institut d'Estudis Vallencs, amb un ampli i variat programa que va engrescar els participants i va fer que, tot i la intensa pluja del dissabte 16 de novembre, les diferents propostes programades tinguessin un important nombre de participants.

El dijous 14 el president de l'entitat, Xavier Salat, la comissària de la mostra, Elisenda Trilla i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Bàrbara Flores, van inaugurar la mostra. A banda de projectar-se el reportatge sobre les antigues indústries de Valls (2013. Anna Estallo i Xavier...

12/11/2013

Dimarts 12 de novembre presentació a 2/4 de 8 del vespre del llibre Que creguin, de grat o per força! de Mn. Josep Gil Ribas, inclós a la col·lecció Història del Pensament Cristià de Cossetània Edicions.

 La presentació, que tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'IEV, anirà a càrrec de Lluis M. Moncunill.

08/11/2013
Amb el títol AIGUA, l'Associació d'Artesans de l'Alt Camp fa la seva particular contribució a l'Any de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua declarat per l'ONU.
 
L'exposició es podrà visitar a la Sala Sant Roc entre el 8 i el 24 de novembre de 2013, en l'horari habitual de sala (de dimarts a disssabte de 7 a 2/4 de 9 del vespre. Dissabtes, diumenges i festius de 12 a 2 del migdia. Dilluns tancat).
 
 
16/10/2013

L'IEV continua col·laborant amb Les Sopes d'All 2013. Aquesta vegada us proposa una sortida per conèixer la vegetació dels Torrents de Valls, acompanyats pel biòleg Xavier Salat, que a més a més és president de l'IEV. La sortida és el dissabte 19 d'octubre, a les 10 del matí. Les placees són limitades perquè l'espai i l'accessibilitat és una mica "complicada". Recomanem pantalons llargs, calçat adient i repelent de mosquits. Us podeu apuntar per correu electrònic a iev@iev.cat o per telèfon 977600660.

En un entorn una mica més tranquil, el dilluns 21 a 2/4 de 8 del vespre continuem amb una taula rodona sobre els Torrents en la que participaran diferents experts (

01/10/2013
La Comissió de Natura de l'Institut d'Estudis Vallencs vol celebrar el Dia Mundial dels Ocells amb una sortida pels voltants de la nostra ciutat, un entorn privilegiat amb cursos fluvials on es concentren les espècies d'ocells més destacades, de la mà d'un expert ornitòleg, l'Albert Cama.
 
La sortida es farà el dissabte 5 d'octubre al matí. El punt de trobada és al Portal Nou, al punt de la parada del bus a 2/4 de 10. L'activitat és gratuïta però pel tal d'organitzar-la com cal us agrairem que us inscriviu a la Secretaria de l'IEV per telèfon al 977600660, per correu electrònic a iev@iev.cat, o personalment a l'oficina del C. Jaume Huguet, 1. Teniu temps fins el divendres 4 d'octubre!
 
No us perdeu aquesta ocasió per passejar mirant el nostre voltant amb una...
25/09/2013

Dimecres 25 de setembre a les 8 del vespre LA PARRA/Activitats de Petit Format acomiada l'edició 2013 amb Bales de Vidre, una proposta de dansa contemporània a càrrec de la ballarina vallenca Elisenda Nadal, que ens ofereix una peça que juga amb la improvització en directe, recollint els estímuls de la gent que ens envolta i ens mira."Segueixo investigant i buscant: m'obsessiona el grau de manipulació que patim per part de la societat en què vivim, la dificultat que tenim per moure'ns amb autèntica llibertat i com n'és de petita aquesta parcel.la que tots pensem que tenim."

Elisenda Nadal és llicenciada en psicologia (URV) i Dansa Clàssica (Escuela Profesional de Danza Clasica de...

18/09/2013
Dimecres 18 de setembre a les 8 del vespre, lectura teatral oberta de L'AUCA DEL SENYOR ESTEVE, de Santiago Rusiñol
 
T'agrada actuar o llegir teatre? Saps què es cuina entre bambalines? Doncs aquesta és la teva! Si tens curiositat, els membres del Grup del Teatre Principal (Gtp Valls) han preparat un acte molt especial pel cicle La Parra de l'Institut d'Estudis Vallencs, i traslladaran, per un dia, les lectures teatrals al pati de Sant Roc. A més a més, ho faran de manera oberta, permetent a tots els presents que ho desitgin de llegir teatre amb ells. Així que si t'agrada actuar ni ho dubtis i vine a gaudir d'aquesta lectura teatral oberta, i si no t’agrada actuar però si el teatre i la improvització, també hi ets convidat: t’esperem com a espectador.
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10