04/03/2014

El pròxim dijous 6 de març a 3/4 de 10 del matí tindrà lloc la inauguració oficial del 14è Espai de l'Estudiant, el saló de l'ensenyament de les comarques de Tarragona que es podrà visitar durant dos dies consecutius a la capital de l'Alt Camp.

Programa 14è Espai de l'Estudiant

La inauguració oficial comptarà amb la presència, entre d'altres, del Secretari General de Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, del Director General de Joventut, Toni Reig, de l'Alcalde de Valls i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batet, del Subdirector general d'innovació, formació i orientació, Joan Gumbert, dels presidents del Consell Comarcal de l'Alt Camp i de la Cambra de Comerç de Valls, Joan Josep Raventós i Marcel•lí Morera respectivament, i de Xavier Salat,...

27/02/2014
"Difícilment trobarem a Valls una institució que durant els seus 150 anys de camí atresori la munió  de qualitats que ennobleixen la condició humana i també de realitats posades a la pràctica..."
 
El divendres 28 de febrer a 2/4 de 8 del vespre es presentarà a la Sala d'Actes de la Casa Caritat de Valls (ctra. del Pla, 37A, Valls) aquest llibre, obra de Jordi Tuset Vallet, que recull la història d'una institució molt lligada a la ciutat.
 
  • La presentació anirà a càrrec de Francesc Roig Queralt, Inspector en cap dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona i Director de Càritas Diocesana de Tarragona.

 

14/02/2014

El dimecres 19 de febrer a les 19.30h l'Institut d'Estudis Vallencs i la historiadora Pilar Vives Corbella ens proposen conèixer la tradicional Cassola de Dijous gras, un menjar propi de la nostra zona que a Valls es va mantenir fins fa ben poc temps. Tot i les variants, sembla ser que la recepta es ben bé la mateixa des del segle XVII.

Aprofitant que ens trobem a les portes de Carnaval -i de Dijous gras- la conferència anirà precedida d'un tastet d'aquest plat gairebé desaparegut, i en ella coneixerem l'origen i procedència de la recepta, quins productes es fan servir, quines variants coneixem, com es vincula amb la festa i amb el calendari, quina és la base de la cuina barroca de les nostres contrades, i per què és interessant recuperar els diferents patrimonis immaterials que ens singularitzen i que ens ajuden a entendre la nostra...

10/02/2014

Amb motiu de la recent celebració del bicentenari de Richard Wagner, el dijous 13 de febrer a 2/4 de 8 del vespre Rafael Fabregat, professor de violí i música de cambra al Conservatori Municipal de Música de Vila-seca i director de l'orquestra "Händel" d'aquest mateix Centre, oferirà les claus per accedir a l'univers wagnerià a través de la conferència audiovisual RICHARD WAGNER (1813-1883), UNA INTRODUCCIÓ A LA SEVA OBRA.
31/01/2014

Entre el 31 de gener i el 16 de febrer la Sala Sant Roc de l'Institut d'Estudis Vallencs acull l'exposició del fotògraf Ramon Giner (més conegut com a Ram Giner) Etíops, una selecció d'imatges recollides al llarg dels seus viatges per aquest país especialment vulnerable del continent africà.

Per a saber-ne més de l'exposició, de la tasca del fotògraf i de la realitat d'Etiopia i dels etíops, nel dijous 6 de febrer es fa a la Sala d'Actes de l'IEV la xerrada/audiovisual "Etíops. Més enllà de les imatges".

 

targeto-2.jpg

15/01/2014

Dijous 16 de gener a 2/4 de 8 del vespre, novament a la sala d'actes de l'IEV, el sociòleg i professor de a Universitat Rovira i Virgili Àngel Belzunegui participarà en el cicle ESPAIS DE DIÀLEG amb una conferència sobre els nous models de família.

La darrera sessió Criteris morals davant la crisi econòmica serà el dijous 23 de gener, i anirà a càrrec de Mercè Porta, professora d'Ètica filosòfica i de Fenomenologia de la Religió de l'ICR Sant Fructuós.

També us podeu descarregar des d'aquí el text de la conferència que va impartir Josep Gil el passat 9 de gener Davant el problema del mal (clica aquí).

03/01/2014

Els dijous 9, 16 i 23 de gener de 2014 tindrà lloc una nova edició -la tercera- d'aquest projecte endegat per la Parròquia de Sant Joan de Valls i l'Institut d'Estudis Vallecns per tal de reflexionar novament i de manera conjunta sobre les grans qüestions de la vida des de punts de vista de vegades contraposats, però sempre des del respecte.

Les diferents sessions tindran lloc a 2/4 de vuit del vespre a la Sala d'Actes de l'IEV, d'acord amb el programa que us podeu descarregar tot clicant aquí.

La primera sessió, la del dijoua 9 de gener, s'ha titulat Davant del problema del mal, i anirà a càrrec de Josep Gil, doctor en Teologia, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya.

10/12/2013
Cèsar Martinell Brunet (1888-1973) és un dels personatges vallencs més rellevants del s. XX. Reconegut arquitecte i historiador, és autor dels cellers coneguts com a "catedrals del vi" i un dels quatre fundadors de l'Institut d'Estudis Vallencs (+info aqui). El 24 de desembre de 2013 s'esdevindrà el 125è aniversari del seu naixement i per tal de commemorar aquesta efemèride, l'IEV ha organitzat tot un seguit d'activitats a les quals us convidem:
(programa en pdf)
  • 16, 17, 18 i 19 de desembre de 2013 (18.00 a 20.30h)
CELLERS QUE DANSEN (projecte de videocreació promogut pels SSTT de Cultura a Tarragona). Al pati
de Sant Roc.

  • 19 de desembre de 2013...
10/12/2013

El divendres 13 de desembre l'IEV, amb la col•laboració de l'OCIC Alt Camp, presentarà a les 19.30h aquesta publicació d'Albert Sales, politòleg, sociòleg i professor associat al Dep. de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, professor associat al Dep. de Dret Públic de la UdG, membre del Col•lectiu RETS (Respostes a les Empreses Transnacionals) i portaveu de la Campanya Roba Neta a Catalunya, de SETEM.


Guia per a vestir sense treball esclau vol donar resposta a les inquietuds de les persones que ens preguntem què s'amaga al darrere de les etiquetes de les nostres peces de roba i quines alternatives pot haver.

La presentació tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'IEV a 2/4 de 8 del vespre.

20/11/2013

Els dies 14, 15 i 16 de novembre va tenir lloc a Valls la I Mostra de Cinema de Barris "Creació en Territori", organitzada per l'Institut d'Estudis Vallencs, amb un ampli i variat programa que va engrescar els participants i va fer que, tot i la intensa pluja del dissabte 16 de novembre, les diferents propostes programades tinguessin un important nombre de participants.

El dijous 14 el president de l'entitat, Xavier Salat, la comissària de la mostra, Elisenda Trilla i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Bàrbara Flores, van inaugurar la mostra. A banda de projectar-se el reportatge sobre les antigues indústries de Valls (2013. Anna Estallo i Xavier...

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10