21/12/2016

Del 22 de desembre al 8 de gener de 2017 la Sala Sant Roc acull l'exposició del Grup de Nadal d'artistes vallencs que enguany arriba a la 74a edició.

Els horaris per les festes de Nadal són de dimarts a dissabte de 19h a 20.30h, i dissabtes, diumenges i festius de 12h a 14h, excepte el diumenge 25 de desembre i el diumenge 1 de gener, dates en què la sala estarà tancada.

20/12/2016

Amb el títol "Arqueologia i Patrimoni Industrial a les comarques de Tarragona" es presenta el dimarts 20 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a la seu de l'IEV aquest treball dirigit des de Valls i realitzat per vuit historiadors i geògrafs que fan un repàs comarca per comarca tant del Camp com de les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès sobre el procés d'industrialització i el patrimoni industrial que ha arribat als nostres dies en formats diversos (edificis fabrils, molins, xemeneies, forns, etc) i en estats també diversos. L'estudi és fruit d'un encàrrec realitzat per la Diputació de Tarragona a l'IEV que ara veu la llum gràcies a l'ajut d'aquesta institució, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Ramon Muntaner.

El director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, serà l'encarregat de presentar aquest nou volum...

13/12/2016
Moltes gràcies a tots els que ens vau ajudar a recaptar diners per a la Marató de TV3 2016! A tothom que va participar a la ruta pel Call Jueu de Valls del dia 3 de desembre, però també als que vau ajudar a fer la vetllada més interessant si cap, ja sigui fent de guia o aportant exemples de la cultura gastronòmica d'origen medieval. Francesc, Jordi, Xavier, Sònia... Gràcies també a vosaltres!
29/11/2016

Dissabte 3 de desembre a 2/4 de 7 de la tarda, després del "clàssic" de futbol, des de l'Institut d'Estudis Vallencs proposem una ruta històrica pel Call de Valls per tal de col·laborar amb una nova edició de La Marato de TV3, dedicada enguany als ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

El donatiu és de 5 euros i us podeu inscriure a la seu de l'Institut fins l'1 de desembre. Animeu-vos!

- 977600660 - iev@iev.cat - Jaume Huguet, 1 (2a planta) Valls -

invit-marato-web.jpg 

02/11/2016

L'Institut d'Estudis Vallencs ha convocat el XXIX Concurs Nacional de Fotografia "Ciutat de Valls" (bases), dotat amb 700€ a la millor col·lecció de 5 fotografies (Premi Pere Català i Pic) i amb 200€ a la millor fotografia. La temàtica és lliure relacionada amb la comarca de l'Alt Camp i les fotografies han d'arribar a la seu de l'IEV abans del 21 de novembre.

El veredicte del jurat és públic i tindrà lloc el mateix 21 de novembre a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala dActes de l'IEV (c. Jaume Huguet, 1 de Valls)

08/09/2016

El compositor vallenc Robert Gerhard serà en aquesta ocasió el protagonista de la tercera edició del cicle PATRIMONI HUMÀ que la comissió de Salvaguarda del Patrimoni de l'IEV organitza cada dos anys (programa en pdf)

Fill de pare suís i mare alsaciana, Robert Gerhard (Valls 1896-Cambridge 1970) reuneix la tradició nacionalista, transmesa pel seu mestre Felip Pedrell, i els nou corrents centreuropeus, apresos a Viena i Berlin en els seus anys d'estudi amb Arnold Schoenberg. La música que va portar a Barcelona en el seu retorn, va provocar desconcert i rebuig en la societat catalana de principis dels anys 30, però també un gran entusiasme entre el cercle de joves admiradors. El seu projecte de modernització de la música espanyola va ser aturat per la Guerra civil (1936-39) i Gerhard marxa a...

17/06/2016

Del 22 de juny al 10 de juliol la Sala Sant Roc acollirà l'exposició Àngel Vidal. Fotografies, una mostra retrospectiva dedicada a aquest fotògraf vallenc, i que ha estat organitzada pel Museu de Valls, l'Arxiu Municipal de Valls, i l'Institut d'Estudis Vallencs.

La inauguració tindrà lloc el dimecres 22 de juny a les 8 del vespre.

13/06/2016
La Caputxinada és el nom amb què es coneix popularment el setge (i posterior assalt policial) que durant més de 48 hores -del 9 a l'11 de març del 1966- va retenir més de 450 estudiants, intel•lectuals i professors universitaris al convent dels Pares Caputxins del barri barceloní de Sarrià, que es trobaven reunits en l'assemblea constituent del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona.

Tot plegat suscità un moviment unitari de solidaritat política i ciutadana que esdevingué la Taula Rodona Democràtica de l'oposició catalana, precedent de l'Assemblea de Catalunya.

50 anys després d'aquest fet, Guillem Martínez, llavors estudiant d'Enginyeria Industrial i delegat de curs que, tot i tractar-se d'un acte clandestí tenia autorització per a fer fotografies de l'esdeveniment, ha...

06/06/2016
Arribat el mes de juny, arriba també una nova edició d'aquest refrescant cicle que cada any ens recorda que l'estiu ja és a prop i ens atansa la realitat social, cultural, paisatgística, etc. dels països o regions seleccionats. Una bona manera de conèixer noves cultures o de preparar un futur viatge... Enguany us proposem dues experiències totalment aventureres que de ben segur no us deixaran indiferents.

Hi sou tots convidats a partir de2/4 de 8 del vespre! (descarregueu-vos el programa en pdf)

  • 7 de juny: viatjarem a tres regions de la immensa Xina de la mà de la Pilar Torrijos
  • 10 de juny: a Hawai, a banda de veure paisatges impressionants coneixerem la situació dels nadius polinesis amb el David Rabadà
30/05/2016
PROGRAMA EN PDF 

La paraula estenopeica prové del grec, on "stenos opaios" significa "provist d'un petit forat". Així, la fotografia estenopeica bàsicament consisteix d'una càmera fosca amb un petit forat pel qual es deixa entrar la llum que incidirà sobre el paper o pel·lícula fotogràfics. Amb el fotògraf Medir Cucurull passarem de la teoria a la pràctica,construirem la nostra càmera personal i a més a més d'utilitzar-la,  aprendrem els fonaments del revelat analògic, una tècnica gairebé en desús però fascinant.

El taller tindrà lloc els dies 14, 17 i 20 de juny a la tarda. El termini d'inscripció acaba el 9 de juny. Les places són molt limitades, i el preu del taller inclou tots els...

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10