17/06/2016

Del 22 de juny al 10 de juliol la Sala Sant Roc acollirà l'exposició Àngel Vidal. Fotografies, una mostra retrospectiva dedicada a aquest fotògraf vallenc, i que ha estat organitzada pel Museu de Valls, l'Arxiu Municipal de Valls, i l'Institut d'Estudis Vallencs.

La inauguració tindrà lloc el dimecres 22 de juny a les 8 del vespre.

13/06/2016
La Caputxinada és el nom amb què es coneix popularment el setge (i posterior assalt policial) que durant més de 48 hores -del 9 a l'11 de març del 1966- va retenir més de 450 estudiants, intel•lectuals i professors universitaris al convent dels Pares Caputxins del barri barceloní de Sarrià, que es trobaven reunits en l'assemblea constituent del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona.

Tot plegat suscità un moviment unitari de solidaritat política i ciutadana que esdevingué la Taula Rodona Democràtica de l'oposició catalana, precedent de l'Assemblea de Catalunya.

50 anys després d'aquest fet, Guillem Martínez, llavors estudiant d'Enginyeria Industrial i delegat de curs que, tot i tractar-se d'un acte clandestí tenia autorització per a fer fotografies de l'esdeveniment, ha...

06/06/2016
Arribat el mes de juny, arriba també una nova edició d'aquest refrescant cicle que cada any ens recorda que l'estiu ja és a prop i ens atansa la realitat social, cultural, paisatgística, etc. dels països o regions seleccionats. Una bona manera de conèixer noves cultures o de preparar un futur viatge... Enguany us proposem dues experiències totalment aventureres que de ben segur no us deixaran indiferents.

Hi sou tots convidats a partir de2/4 de 8 del vespre! (descarregueu-vos el programa en pdf)

  • 7 de juny: viatjarem a tres regions de la immensa Xina de la mà de la Pilar Torrijos
  • 10 de juny: a Hawai, a banda de veure paisatges impressionants coneixerem la situació dels nadius polinesis amb el David Rabadà
30/05/2016
PROGRAMA EN PDF 

La paraula estenopeica prové del grec, on "stenos opaios" significa "provist d'un petit forat". Així, la fotografia estenopeica bàsicament consisteix d'una càmera fosca amb un petit forat pel qual es deixa entrar la llum que incidirà sobre el paper o pel·lícula fotogràfics. Amb el fotògraf Medir Cucurull passarem de la teoria a la pràctica,construirem la nostra càmera personal i a més a més d'utilitzar-la,  aprendrem els fonaments del revelat analògic, una tècnica gairebé en desús però fascinant.

El taller tindrà lloc els dies 14, 17 i 20 de juny a la tarda. El termini d'inscripció acaba el 9 de juny. Les places són molt limitades, i el preu del taller inclou tots els...

30/05/2016

Un any més, l'Institut d'Estudis Vallencs torna a convocar aquest Memorial Francesc Cabré, que vol servir d'homenatge per a tots aquells que, des de l'anonimat i el voluntariat, desenvolupen una important tasca cultural i de recerca. Com és habitual, la temática està dirigida a l'arqueologia i l'antiguitat.

El divendres dia 3 de juny a les 7 de la tarda s'inaugurarà a la Sala Sant Roc l'exposició Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona, realitzada per l'IPHES, que es podrá visitar fins el diumenge 19 de juny. La mostra s'acompanyarà amb algunes de les peces emblemàtiques d'època prehistòrica descobertes a la nostra comarca, com és el cas de la plaqueta de Picamoixons i comptarà, a la presentació, amb la participació del Dr. Josep M....

30/05/2016
El dissabte 4 de juny al matí participa en el Dia Mundial del Medi Ambient, i acompanya'ns a descobrir els ocells que conviuen amb nosaltres amb el guia ornitòleg Albert Cama, llicenciat en Ciències Ambientals, doctor en Biologia Animal i un apassionat dels ocells!

Organitza: Comissió de Natura de l'IEV.

Punt de trobada: a les 9.30h al Portal Nou de Valls (a la parada del Bus). Durada prevista fins a les 13h.

*Cal formalitzar inscripció prèvia a la secretaria de l'IEV abans del 3 de juny. També es pot fer per telèfon al 977600660 o per mail: iev@iev.cat.

*Preus: 2€ socis de l'IEV, 3€ resta d'interessats i gratuïta per als menors de 16 anys.

*Es recomana pantaló llarg i calçat adequat, aigua, prismàtics i repel·lent d'insectes.

19/05/2016
 Esboç biogràfic
El 31 de maig de 1941 va néixer a Valls Josep Gibert Clols, paleontòleg, doctor en Ciències Geològiques, catedràtic de Ciències Naturals als Instituts de Montcada i Egara i, a partir del 1983, director i posteriorment investigador de l'Institut de Paleontologia de Sabadell. Josep Gibert Clols va posar de moda a Espanya la discussió científica sobre l'evolució humana quan va anunciar el 1982 que havia descobert l'Home d'Orce, un homínid per a una part de la comunitat científica internacional i un...
06/05/2016

Els dissabtes 7 i 14 de maig respectivament tindran lloc dues rutes de  caire històric organitzades per l'Institut d'Estudis Vallencs per a commemorar el 80è aniversari de la Guerra Civil a Valls, una al Camp d'Aviació de Valls i l'altra per la mateixa ciutat, amb el suport d'imatges de l'època. En ambdós casos cal inscripció prèvia a la Secretaria de l'entitat (977600660 - iev@iev.cat - Jaume Huguet, 1 - Valls).

Consulteu aquí la relació d'actes organitzats per les diferents entitats i institucions participants:


UNA CONFERÈNCIA, UN DOCUMENTAL I DUES RUTES HISTÒRIQUES CLOURAN ELS ACTES DEL 80è ANIVERSARI DE LA GUERRA CIVIL A VALLS


Durant aquestes setmanes de maig tindran lloc els darrers actes del cicle que va arrancar el passat mes de març a Valls amb motiu de la commemoració del 80è...
29/04/2016
El pròxim dimecres dia 4 de maig a les 6 de la tarda al Pati de Sant Roc donarem la benvinguda a una nova edició del cicle LA PARRA.
 
Serà amb la companyia Klakjón, un duet musical format per la catalana Núria Cela, ballarina de claqué i percussionista, i el xilè Tomás Feres, percussionista i baterista. Amb ells a ritme de claqué, percussió i clown passarem una tarda divertida, ideal per a tota la família amb un toc d'humor.
 
Veniu a bellugar el cos a ritme de klakjón!
 
Descarregueu-vos aquí el programa de l'edició 2016
19/04/2016
El dijous 21 d’abril a 2/4 de 8 del vespre projectem a l’IEV aquest documental realitzat l’any 1986 amb motiu dels 50 anys de l’inici de la Guerra Civil, i que conté el resultat...
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10