22/03/2016
EL JACIMENT IBÈRIC DEL VILAR.
UN VIATGE TRANSTEMPORAL

- DIMECRES 30 DE MARÇ fotoprojecció comentada amb Jep Martí
- DISSABTE 2 D'ABRIL ruta pel jaciment invisible del Vilar de Valls amb la M. Ester Fabra (inscripció prèvia al 977600660 o per c-e a iev@iev.cat)
 
descarregat aquí la invitació en pdf


Vivim en una ciutat en transformació constant. Un espai on passat i present conviuen en històries superposades. Hem heretat un urbanisme i una història que, en ocasions, hem conservat i fixat en la memòria col•lectiva i, altres cops, hem oblidat i esborrat de la nostra realitat quotidiana.
 
Per tot...
02/03/2016

L'Institut d'Estudis Vallencs i la Demarcació de Tarragona del COAC presenten l'exposició de la IX BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA A VALLS, que es podrà visitar del 3 de març a l'1 d'abril de 2016 (inauguració dijous 3 de març a 2/4 de 8 del vespre).

  • Es tracta d'una mostra dels projectes presentats en aquest certamen que té com a objectiu distingir les obres més significatives que s'han construït en el bienni 2013-2014 en el seu àmbit territorial (comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès).
  • Enguany, de les 44 obres inscrites en aquesta Mostra, el jurat ha decidit seleccionar-ne 21, de les quals 12 han passat a la següent fase com a obres finalistes. Finalment, el jurat ha decidit guardonar 5 obres com a guanyadores i 1 d'elles ha rebut alhora el Premi Alejandro de la Sota
  • Aquesta...
14/01/2016
En aquesta ocasió, l'espai de reflexió organitzat per l'Institut d'Estudis Vallencs i la Parròquia de Sant Joan centra l'atenció sobre el medi ambient, tot aprofitant el document Laudato si' del Papa Francesc:
 
  • Primer diàleg (7 de gener a 2/4 de 8 del vespre): El canvi climàtic: les dades de la ciència i el paper que hi juguen els ésser vivents, pel Dr. Francesc Torrella, biòleg i professor de microbiologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Múrcia
  • Segon diàleg (14 de gener a 2/4 de 8 del vespre): La sortida a la crisi ecològica (La resposta de la política), pel Dr. Antoni Pigrau, director del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona de la Universitat Rovira i Virgili
  • Tercer...
18/12/2015
Des del 18 de desembre i fins el 6 de gener la Sala Sant Roc acull la tradicional Exposició de Nadal del Grup de Nadal d'Artistes Vallencs.
04/12/2015

Novament l'Institut d'Estudis Vallencs col•labora amb la Marató de TV3 organitzant un acte de caràcter lúdico-cultural, una ruta guiada per Valls en aquesta ocasió per a conèixer alguns dels personatges més destacats de la història de la ciutat, que ens han d'ajudar a veure aquesta amb una mirada renovada. La participació a la ruta té un preu de 5€ per persona, íntegres per a la Marató.

La passejada, que estarà guiada per l'historiador Àngel Gasol, s'ha previst per al divendres 11 de desembre de 2015 a 2/4 de 7 de la tarda. El punt de trobada és a la plaça del Portal Nou, però cal inscripció prèvia a la Secretaria de l'IEV (carrer Jaume Huguet, 1 de Valls).

Per a reservar places es pot trucar al telèfon 977600660 o enviar un correu a iev@iev.cat.

04/12/2015

El dijous 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre, la Sala d'Actes de l'Institut d'Estudis Vallencs acull la presentació del llibre Josep Maria Vives Castellet. Arquitecte, un estudi que analitza l'obra d'aquest arquitecte, a cavall entre el modernisme i el racionalisme, que va viure de ple l'etapa noucentista i que va aplicar una mirada social a moltes de les obres que va dur a terme com a arquitecte municipal.

El llibre presenta quatre parts principals, dues de caire més introductori a càrrec de Miguel Usandizaga i Albert Cuchí, una centrada en l'etapa que va compartir amb Pere Català i Pic en el Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Mancomunitat de Catalunya, a càrrec de Pablo Giori, i una quarta que ens presenta el personatge i la seva obra, a càrrec de Francesc Murillo, Sònia...

26/11/2015
Del 27 de novembre al 13 de desembre de 2015 l'artista Mercè Bessó exposa les seves pintures i escultures a la Sala Sant Roc, sota el títol Un passeig per l'art.
 
La inauguració és a les 8 del vespre i l'horari de visita:
  • De dimarts a dissabte de 7 a 2/4 de 9 del vespre.
  • Dissabtes, diumenges i festius de 12 a 2 del migdia 
18/11/2015
El dimarts 17 de novembre es va reunir a la seu de l'Institut d'Estudis Vallencs el jurat qualificador del XXVIII Concurs Nacional de Fotografia "Ciutat de Valls", format pels senyors Pere Queralt, Jep Martí i José Luis Vicente.
A la vista de les 109 obres admeses a concurs, van emetre el següent veredicte:

- Atorgar el Premi "Pere Català i Pic" (valorat en 700€) a la col•lecció de cinc fotografies titulada "Cister" i presentada per José Reyes Belzunce (Sant Boi de Llobregat).

- Atorgar el Premi a la millor fotografia (valorat en 200€) a "Places que ballen. Buscant La Torratxa", de Marta Arjona Blasco (Valls).
 
El jurat va...
10/11/2015

Dijous 19 de novembre a 2/4 de 10 de la nit a la Sala s'Actes de l'IEV es projectarà el film Accattone (1961) de Pier Paolo Pasolini. Aquesta va ser la primera pel•lícula d'aquest controvertit director, i plasma perfectament la seva visió de la Roma més marginal.

10/11/2015
Divendres 13 de novembre, a les 19.30h, el geòleg i divulgador científic David Rabadà presentarà a la Sala d'Actes de l'IEV el seu darrer llibre, Cristo, mito al desnudo (Ed. Sunya).

La presentació anirà a càrrec de l'historiador Joan Papell.
________________________________________
 
 
Del Jesús històric al Crist evangèlic hi ha dues imatges totalment oposades. Avui en dia, i després d'anys d'investigació, s'han trobat dades suficients per comparar les dues figures i detallar que el Jesús històric va ser distorsionat ja pels primers cristians. Després, el context on van ser redactats els evangelis canònics, més la pressió del amenaçant...
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10