30/05/2016

Un any més, l'Institut d'Estudis Vallencs torna a convocar aquest Memorial Francesc Cabré, que vol servir d'homenatge per a tots aquells que, des de l'anonimat i el voluntariat, desenvolupen una important tasca cultural i de recerca. Com és habitual, la temática està dirigida a l'arqueologia i l'antiguitat.

El divendres dia 3 de juny a les 7 de la tarda s'inaugurarà a la Sala Sant Roc l'exposició Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona, realitzada per l'IPHES, que es podrá visitar fins el diumenge 19 de juny. La mostra s'acompanyarà amb algunes de les peces emblemàtiques d'època prehistòrica descobertes a la nostra comarca, com és el cas de la plaqueta de Picamoixons i comptarà, a la presentació, amb la participació del Dr. Josep M....

30/05/2016
El dissabte 4 de juny al matí participa en el Dia Mundial del Medi Ambient, i acompanya'ns a descobrir els ocells que conviuen amb nosaltres amb el guia ornitòleg Albert Cama, llicenciat en Ciències Ambientals, doctor en Biologia Animal i un apassionat dels ocells!

Organitza: Comissió de Natura de l'IEV.

Punt de trobada: a les 9.30h al Portal Nou de Valls (a la parada del Bus). Durada prevista fins a les 13h.

*Cal formalitzar inscripció prèvia a la secretaria de l'IEV abans del 3 de juny. També es pot fer per telèfon al 977600660 o per mail: iev@iev.cat.

*Preus: 2€ socis de l'IEV, 3€ resta d'interessats i gratuïta per als menors de 16 anys.

*Es recomana pantaló llarg i calçat adequat, aigua, prismàtics i repel·lent d'insectes.

19/05/2016
 Esboç biogràfic
El 31 de maig de 1941 va néixer a Valls Josep Gibert Clols, paleontòleg, doctor en Ciències Geològiques, catedràtic de Ciències Naturals als Instituts de Montcada i Egara i, a partir del 1983, director i posteriorment investigador de l'Institut de Paleontologia de Sabadell. Josep Gibert Clols va posar de moda a Espanya la discussió científica sobre l'evolució humana quan va anunciar el 1982 que havia descobert l'Home d'Orce, un homínid per a una part de la comunitat científica internacional i un...
06/05/2016

Els dissabtes 7 i 14 de maig respectivament tindran lloc dues rutes de  caire històric organitzades per l'Institut d'Estudis Vallencs per a commemorar el 80è aniversari de la Guerra Civil a Valls, una al Camp d'Aviació de Valls i l'altra per la mateixa ciutat, amb el suport d'imatges de l'època. En ambdós casos cal inscripció prèvia a la Secretaria de l'entitat (977600660 - iev@iev.cat - Jaume Huguet, 1 - Valls).

Consulteu aquí la relació d'actes organitzats per les diferents entitats i institucions participants:


UNA CONFERÈNCIA, UN DOCUMENTAL I DUES RUTES HISTÒRIQUES CLOURAN ELS ACTES DEL 80è ANIVERSARI DE LA GUERRA CIVIL A VALLS


Durant aquestes setmanes de maig tindran lloc els darrers actes del cicle que va arrancar el passat mes de març a Valls amb motiu de la commemoració del 80è...
29/04/2016
El pròxim dimecres dia 4 de maig a les 6 de la tarda al Pati de Sant Roc donarem la benvinguda a una nova edició del cicle LA PARRA.
 
Serà amb la companyia Klakjón, un duet musical format per la catalana Núria Cela, ballarina de claqué i percussionista, i el xilè Tomás Feres, percussionista i baterista. Amb ells a ritme de claqué, percussió i clown passarem una tarda divertida, ideal per a tota la família amb un toc d'humor.
 
Veniu a bellugar el cos a ritme de klakjón!
 
Descarregueu-vos aquí el programa de l'edició 2016
19/04/2016
El dijous 21 d’abril a 2/4 de 8 del vespre projectem a l’IEV aquest documental realitzat l’any 1986 amb motiu dels 50 anys de l’inici de la Guerra Civil, i que conté el resultat...
08/04/2016
Del 8 al 17 d'abril les dependències de l'IEV acullen part de les activitats de la Setmana del Muntanyenc que anualment organitza la Secció de Muntanya de l'AAEET de Valls.
 
Podeu consultar el seguit d'activitats que proposen (exposicions, xerrades, projeccions, jocs d'orientació, trobades,...) a la seva web www.aaeet.com, o directament fent clic en aquest enllaç
22/03/2016
EL JACIMENT IBÈRIC DEL VILAR.
UN VIATGE TRANSTEMPORAL

- DIMECRES 30 DE MARÇ fotoprojecció comentada amb Jep Martí
- DISSABTE 2 D'ABRIL ruta pel jaciment invisible del Vilar de Valls amb la M. Ester Fabra (inscripció prèvia al 977600660 o per c-e a iev@iev.cat)
 
descarregat aquí la invitació en pdf


Vivim en una ciutat en transformació constant. Un espai on passat i present conviuen en històries superposades. Hem heretat un urbanisme i una història que, en ocasions, hem conservat i fixat en la memòria col•lectiva i, altres cops, hem oblidat i esborrat de la nostra realitat quotidiana.
 
Per tot...
02/03/2016

L'Institut d'Estudis Vallencs i la Demarcació de Tarragona del COAC presenten l'exposició de la IX BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA A VALLS, que es podrà visitar del 3 de març a l'1 d'abril de 2016 (inauguració dijous 3 de març a 2/4 de 8 del vespre).

  • Es tracta d'una mostra dels projectes presentats en aquest certamen que té com a objectiu distingir les obres més significatives que s'han construït en el bienni 2013-2014 en el seu àmbit territorial (comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès).
  • Enguany, de les 44 obres inscrites en aquesta Mostra, el jurat ha decidit seleccionar-ne 21, de les quals 12 han passat a la següent fase com a obres finalistes. Finalment, el jurat ha decidit guardonar 5 obres com a guanyadores i 1 d'elles ha rebut alhora el Premi Alejandro de la Sota
  • Aquesta...
14/01/2016
En aquesta ocasió, l'espai de reflexió organitzat per l'Institut d'Estudis Vallencs i la Parròquia de Sant Joan centra l'atenció sobre el medi ambient, tot aprofitant el document Laudato si' del Papa Francesc:
 
  • Primer diàleg (7 de gener a 2/4 de 8 del vespre): El canvi climàtic: les dades de la ciència i el paper que hi juguen els ésser vivents, pel Dr. Francesc Torrella, biòleg i professor de microbiologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Múrcia
  • Segon diàleg (14 de gener a 2/4 de 8 del vespre): La sortida a la crisi ecològica (La resposta de la política), pel Dr. Antoni Pigrau, director del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona de la Universitat Rovira i Virgili
  • Tercer...
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10