19/04/2016
El dijous 21 d’abril a 2/4 de 8 del vespre projectem a l’IEV aquest documental realitzat l’any 1986 amb motiu dels 50 anys de l’inici de la Guerra Civil, i que conté el resultat...
08/04/2016
Del 8 al 17 d'abril les dependències de l'IEV acullen part de les activitats de la Setmana del Muntanyenc que anualment organitza la Secció de Muntanya de l'AAEET de Valls.
 
Podeu consultar el seguit d'activitats que proposen (exposicions, xerrades, projeccions, jocs d'orientació, trobades,...) a la seva web www.aaeet.com, o directament fent clic en aquest enllaç
22/03/2016
EL JACIMENT IBÈRIC DEL VILAR.
UN VIATGE TRANSTEMPORAL

- DIMECRES 30 DE MARÇ fotoprojecció comentada amb Jep Martí
- DISSABTE 2 D'ABRIL ruta pel jaciment invisible del Vilar de Valls amb la M. Ester Fabra (inscripció prèvia al 977600660 o per c-e a iev@iev.cat)
 
descarregat aquí la invitació en pdf


Vivim en una ciutat en transformació constant. Un espai on passat i present conviuen en històries superposades. Hem heretat un urbanisme i una història que, en ocasions, hem conservat i fixat en la memòria col•lectiva i, altres cops, hem oblidat i esborrat de la nostra realitat quotidiana.
 
Per tot...
02/03/2016

L'Institut d'Estudis Vallencs i la Demarcació de Tarragona del COAC presenten l'exposició de la IX BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA A VALLS, que es podrà visitar del 3 de març a l'1 d'abril de 2016 (inauguració dijous 3 de març a 2/4 de 8 del vespre).

  • Es tracta d'una mostra dels projectes presentats en aquest certamen que té com a objectiu distingir les obres més significatives que s'han construït en el bienni 2013-2014 en el seu àmbit territorial (comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès).
  • Enguany, de les 44 obres inscrites en aquesta Mostra, el jurat ha decidit seleccionar-ne 21, de les quals 12 han passat a la següent fase com a obres finalistes. Finalment, el jurat ha decidit guardonar 5 obres com a guanyadores i 1 d'elles ha rebut alhora el Premi Alejandro de la Sota
  • Aquesta...
14/01/2016
En aquesta ocasió, l'espai de reflexió organitzat per l'Institut d'Estudis Vallencs i la Parròquia de Sant Joan centra l'atenció sobre el medi ambient, tot aprofitant el document Laudato si' del Papa Francesc:
 
  • Primer diàleg (7 de gener a 2/4 de 8 del vespre): El canvi climàtic: les dades de la ciència i el paper que hi juguen els ésser vivents, pel Dr. Francesc Torrella, biòleg i professor de microbiologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Múrcia
  • Segon diàleg (14 de gener a 2/4 de 8 del vespre): La sortida a la crisi ecològica (La resposta de la política), pel Dr. Antoni Pigrau, director del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona de la Universitat Rovira i Virgili
  • Tercer...
18/12/2015
Des del 18 de desembre i fins el 6 de gener la Sala Sant Roc acull la tradicional Exposició de Nadal del Grup de Nadal d'Artistes Vallencs.
04/12/2015

Novament l'Institut d'Estudis Vallencs col•labora amb la Marató de TV3 organitzant un acte de caràcter lúdico-cultural, una ruta guiada per Valls en aquesta ocasió per a conèixer alguns dels personatges més destacats de la història de la ciutat, que ens han d'ajudar a veure aquesta amb una mirada renovada. La participació a la ruta té un preu de 5€ per persona, íntegres per a la Marató.

La passejada, que estarà guiada per l'historiador Àngel Gasol, s'ha previst per al divendres 11 de desembre de 2015 a 2/4 de 7 de la tarda. El punt de trobada és a la plaça del Portal Nou, però cal inscripció prèvia a la Secretaria de l'IEV (carrer Jaume Huguet, 1 de Valls).

Per a reservar places es pot trucar al telèfon 977600660 o enviar un correu a iev@iev.cat.

04/12/2015

El dijous 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre, la Sala d'Actes de l'Institut d'Estudis Vallencs acull la presentació del llibre Josep Maria Vives Castellet. Arquitecte, un estudi que analitza l'obra d'aquest arquitecte, a cavall entre el modernisme i el racionalisme, que va viure de ple l'etapa noucentista i que va aplicar una mirada social a moltes de les obres que va dur a terme com a arquitecte municipal.

El llibre presenta quatre parts principals, dues de caire més introductori a càrrec de Miguel Usandizaga i Albert Cuchí, una centrada en l'etapa que va compartir amb Pere Català i Pic en el Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Mancomunitat de Catalunya, a càrrec de Pablo Giori, i una quarta que ens presenta el personatge i la seva obra, a càrrec de Francesc Murillo, Sònia...

26/11/2015
Del 27 de novembre al 13 de desembre de 2015 l'artista Mercè Bessó exposa les seves pintures i escultures a la Sala Sant Roc, sota el títol Un passeig per l'art.
 
La inauguració és a les 8 del vespre i l'horari de visita:
  • De dimarts a dissabte de 7 a 2/4 de 9 del vespre.
  • Dissabtes, diumenges i festius de 12 a 2 del migdia 
18/11/2015
El dimarts 17 de novembre es va reunir a la seu de l'Institut d'Estudis Vallencs el jurat qualificador del XXVIII Concurs Nacional de Fotografia "Ciutat de Valls", format pels senyors Pere Queralt, Jep Martí i José Luis Vicente.
A la vista de les 109 obres admeses a concurs, van emetre el següent veredicte:

- Atorgar el Premi "Pere Català i Pic" (valorat en 700€) a la col•lecció de cinc fotografies titulada "Cister" i presentada per José Reyes Belzunce (Sant Boi de Llobregat).

- Atorgar el Premi a la millor fotografia (valorat en 200€) a "Places que ballen. Buscant La Torratxa", de Marta Arjona Blasco (Valls).
 
El jurat va...
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10