10/11/2015

Dijous 19 de novembre a 2/4 de 10 de la nit a la Sala s'Actes de l'IEV es projectarà el film Accattone (1961) de Pier Paolo Pasolini. Aquesta va ser la primera pel•lícula d'aquest controvertit director, i plasma perfectament la seva visió de la Roma més marginal.

10/11/2015
Divendres 13 de novembre, a les 19.30h, el geòleg i divulgador científic David Rabadà presentarà a la Sala d'Actes de l'IEV el seu darrer llibre, Cristo, mito al desnudo (Ed. Sunya).

La presentació anirà a càrrec de l'historiador Joan Papell.
________________________________________
 
 
Del Jesús històric al Crist evangèlic hi ha dues imatges totalment oposades. Avui en dia, i després d'anys d'investigació, s'han trobat dades suficients per comparar les dues figures i detallar que el Jesús històric va ser distorsionat ja pels primers cristians. Després, el context on van ser redactats els evangelis canònics, més la pressió del amenaçant...
10/11/2015
Dijous 12 de novembre a 2/4 de 8 del vespre la Sala d'Actes acollirà una nova projecció dins la commemoració dels 40 anys de la mort del cineasta italià Pier Paolo Pasolini. En aquest cas es tracta del documental d'Hilari Pellicé PASOLINI A BARCELONA, una obra recent (2015) que recull les relacions de Pasolini amb la literatura catalana i castellana, així com els seus viatges a Barcelona, a través del testimoni dels qui el van conèixer i el van tractar.

Les persones entrevistades al film descriuen la personalitat del cineasta italià i les seves peculiars aportacions al món del cinema, el teatre i la poesia. També s'explica l'obra teatral Calderón, i el guió cinematogràfic mai no realitzat Sant Pau. Ambdues obres s'inspiren en indrets i carrers de Barcelona i en l'entorn sociopolític d'aquell...
10/11/2015
La rencontre des petits êtres! Aquest dimecres 11 de novembre al pati de Sant Roc de l'IEV: teatre, clown i perxa xinesa amb la Mònica Bartolí i la Laia Estrada, de la companyia Katalambáno. Circus working in progress.
 
A partir de les 8 del vespre!
29/10/2015

CREACIÓ EN TERRITORI és una Mostra Audiovisual de cinema i vídeo artístic i documental que es desenvoluparà del 5 al 7 de novembre de 2015 al Barri Antic de la ciutat de Valls.

  • Es tracta d'un projecte de dinamització cultural que pretén acostar la ciutadania al centre històric de Valls a través de la creació i la cultura audiovisual contemporània, amb l'objectiu de generar debat i reflexió sobre la relació entre les persones i l'espai públic.
  • A més de l’apartat audiovisual, s’han programat un seguit d’activitats per a complementar la descoberta d’espais i pensar, entre tots, noves formes de relacionar-nos amb ells.
  • La mostra visual&vi permetrà de nou acompanyar el “vi d’honor” amb què s’obsequia els assistents amb una presentació per part de qui millor els coneix, els...
22/10/2015

El 23 d'octubre de 2015, a les 19.30h, l'Institut d'Estudis Vallencs i l'Institut d'Estudis Catalans es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre Onomàstica de Valls i els seus agregats de Fontscaldes, Masmolets i Picamoixons, de Miquel S. Jassans i Moisés Selfa. La presentació anirà a càrrec del filòleg Josep M. Pallàs, i comptarà amb l'assistència del Director i del Cap de l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans.

 

13/10/2015

El novembre del 2015 es compleix el 40 aniversari de la mort de l’escriptor, poeta i director de cinema Pier Paolo Pasolini. Una personalitat complexa que a banda del seu valor com a escriptor i com a cineasta, a Valls recordem especialment per compartir l’interès per les llengües minoritzades i per haver establert contactes amb un dels nostres conciutadans més beligerants en aquesta i altres qüestions socials, el prevere vallenc Carles Cardó. Tot seguint l’impuls del Projecte Pasolini Barcelona (PPB) i de la Federació Catalana de Cineclubs, des de l’IEV i el Cine Club Valls ens afegim a la commemoració de l’Any Pasolini, i us convidem a participar-ne.

09/10/2015
Ja tenim les bases del XXVIII concurs Nacional de Fotografia "Ciutat de Valls"!
  • Les podeu recollir en paper per la nostra o baixar-vos-les en aquest link o a l'apartat "premis i convocatòries" d'aquesta web. Animeu-vos a participar!
05/10/2015

El dijous dia 8 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’IEV la projecció del documental "The Explorer", un reportatge dirigit per Barry Gavin i emès per la BBC l'any 1969 sobre la figura del compositor vallenc Robert Gerhard, inèdit a Catalunya, i que es va poder veure per primera vegada a la Biblioteca de Catalunya el passat mes de juny. Es tracta d’un audiovisual  d’extraordinari valor per a conèixer la vida, obra i procés de creació de'n Gerhard, que ara s'ha pogut recuperar i traduir al català gràcies a la iniciativa de Pietat Homs, filla del deixeble de Gerhard Joaquim Homs, i del...

28/09/2015
La companyia Katambaláno posa el punt i final a aquesta edició de La Parra/Activitats de petit format, el cicle d'estiu de l'Institut d'Estudis Vallencs.
 
La racontre des petits êtres és un espectacle que uneix dues disciplines, perxa xinesa amb Laia Estrada i clown amb Mònica Bartolí, i que ens transportarà a un carrer de París, en una nit il·luminada per la llum d'un fanal...
 
Molt més el dia 30 de setembre a les 8 del vespre al pati de Sant Roc de l'IEV! 
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10