22/10/2015

El 23 d'octubre de 2015, a les 19.30h, l'Institut d'Estudis Vallencs i l'Institut d'Estudis Catalans es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre Onomàstica de Valls i els seus agregats de Fontscaldes, Masmolets i Picamoixons, de Miquel S. Jassans i Moisés Selfa. La presentació anirà a càrrec del filòleg Josep M. Pallàs, i comptarà amb l'assistència del Director i del Cap de l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans.

 

13/10/2015

El novembre del 2015 es compleix el 40 aniversari de la mort de l’escriptor, poeta i director de cinema Pier Paolo Pasolini. Una personalitat complexa que a banda del seu valor com a escriptor i com a cineasta, a Valls recordem especialment per compartir l’interès per les llengües minoritzades i per haver establert contactes amb un dels nostres conciutadans més beligerants en aquesta i altres qüestions socials, el prevere vallenc Carles Cardó. Tot seguint l’impuls del Projecte Pasolini Barcelona (PPB) i de la Federació Catalana de Cineclubs, des de l’IEV i el Cine Club Valls ens afegim a la commemoració de l’Any Pasolini, i us convidem a participar-ne.

09/10/2015
Ja tenim les bases del XXVIII concurs Nacional de Fotografia "Ciutat de Valls"!
  • Les podeu recollir en paper per la nostra o baixar-vos-les en aquest link o a l'apartat "premis i convocatòries" d'aquesta web. Animeu-vos a participar!
05/10/2015

El dijous dia 8 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’IEV la projecció del documental "The Explorer", un reportatge dirigit per Barry Gavin i emès per la BBC l'any 1969 sobre la figura del compositor vallenc Robert Gerhard, inèdit a Catalunya, i que es va poder veure per primera vegada a la Biblioteca de Catalunya el passat mes de juny. Es tracta d’un audiovisual  d’extraordinari valor per a conèixer la vida, obra i procés de creació de'n Gerhard, que ara s'ha pogut recuperar i traduir al català gràcies a la iniciativa de Pietat Homs, filla del deixeble de Gerhard Joaquim Homs, i del...

28/09/2015
La companyia Katambaláno posa el punt i final a aquesta edició de La Parra/Activitats de petit format, el cicle d'estiu de l'Institut d'Estudis Vallencs.
 
La racontre des petits êtres és un espectacle que uneix dues disciplines, perxa xinesa amb Laia Estrada i clown amb Mònica Bartolí, i que ens transportarà a un carrer de París, en una nit il·luminada per la llum d'un fanal...
 
Molt més el dia 30 de setembre a les 8 del vespre al pati de Sant Roc de l'IEV! 
22/09/2015
El dimecres 23 de setembrea les 8 del vespre al patide Sant Roc es farà la presentació en format de reunió oberta del projecte de recerca etnobotànica "Usos tradicionals de les plantes a l'Alt Camp", impulsat per l'Institut d'Estudis Vallencs amb la col·laboració de l'Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus, i que compta amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner-Fundació dels Centres d'Estudis de Parla Catalana i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte pretén realitzar un estudi sobre els usos tradiconals de les plantes a la nostra comarca i el fet cultural que l'acompanya: els usos farmacèutics i medicinals, però també els usos com a eines, creences, tradicions orals i religioses, etc. En el decurs de la presentació s'explicarà més abastament el projecte així com les possibles maneres...
15/09/2015

El dimecres 16 de setembre el cicle La Parra/Activitats de Petit Format organitzat per l'IEV acull la presentació de Dins el Bosc (Into The Woods), d'Stephen Sondheim i James Lapine, el nou musical que el Grup del Teatre Principal protagonitzarà a l'octubre al Teatre Principal de Valls.


Si voleu gaudir del tastet, us esperem a les 8 del vespre al pati de Sant Roc! (entrada lliure) 

 
 

Els actes a La Parra continuaran encara el dimecres 23 de setembre amb la presentació del projecte "Etnobotànica de l'Alt camp" i el dimecres 30 amb...
21/08/2015
El 4 de setembre a les 8 del vespre s'estrenarà la temporada d'exposicions 2015/2016 a la Sala Sant Roc, amb tot un seguit de propostes que es podran veure fins el 3 d'agost de 2016 i que es poden consultar a la web de l'Institut d'Estudis Vallencs, entitat que gestiona juntament al Museu de Valls la Sala d'exposicions "Sant Roc" de la capital de l'Alt Camp.
El setembre començarà amb Escapçats, una lectura plàstica que l'artista barceloní Lau Feliu, (escultor, joier, pintor i il•lustrador) ha fet del poemari "Les decapitacions" de Pere Quart, i que es podrà visitar fins el diumenge 27 de setembre.
Les decapitacions publicat l'any 1934, és el primer poemari de Joan Oliver i fou la primera vegada que l'escriptor signa amb el seu pseudònim poètic, Pere Quart. Per aquest llibre, Joan Oliver...
03/07/2015
El dimarts 14 de juliol a les 10 de la nit, dins el cicle En VIu. Música i vi al claustre del Carme organitzat per l'Ajuntament de Valls, tindrà lloc el concert NIGHTS IN TUNISIA que forma part del Cicle Músiques de la Mediterrània promogut des de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed). L'IEV ha col•laborat amb aquest projecte per tal portar a la nostra ciutat aquesta formació, que reuneix en escena el refinament de la música i el cant àrabs amb els ritmes del jazz actual:

"L'art dels maqams, l'essència melòdica de la música àrab, conflueix amb riques progressions harmòniques que donen pas a una improvisació col•lectiva, on els instruments tradicionals estableixen un diàleg entre si. La música que en...
01/07/2015
Amb motiu de la commemoració de l'Any Teresià, la comunitat dels Carmelitets Descalços de Tarragona han volgut portar a la seva seu, al carrer Assalt, 11 de Tarragona, aquesta exposició produïda per l'Institut d'Estudis Vallencs l'any 2014 amb motiu del cicle "El tracista vallenc Fra Josep de la Concepció. Patrimoni humà". L'exposició es podrà veure al claustre del convent del 3 al 17 de juliol, i la inauguració tindrà lloc el mateix divendres dia 3, a tres quarts de vuit del vespre.
 
Cliqueu per a descarregar-vos la invitació 
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10