03/05/2015
El dimecres 6 de maig torna al Pati de sant Roc una nova edició del cicle de l'Institut d'Estudis Vallencs LA PARRA/Activitats de Petit Format (clica per descarregar-te el pdf del programa)

L'Escola Mpal de Música Robert Gerhard i les autores del llibre La Melmelada a la Cuina seran els encarregats d'engegar aquest cicle d'estiu de l'Institut d'Estudis Vallencs, que ens presenta per enguany 18 propostes relacionades amb la música, l'art, la literatura, el teatre, el circ, el cinema, el patrimoni gastronòmic, la historia, la natura, etc. en general, les activitats tindran lloc els dimecres a les 8 del vespre, tot i que poden haver excepcions, tal com s'indica en l'avançament del programa:

6 de maig: Concert, tast i presentació inaugural
13 de maig: Jazz, Blues, Rock i Pop amb la Big Band de l'EMM de Cambrils i Carles Herruz
20 de maig: Sense títol,...

03/05/2015

Novament la parròquia de Sant Joan de Valls i l'Institut d'Estudis Vallencs han organitzat per al dissabte 9 de maig de 2015 un seminari, en aquest cas amb l'objectiu d'analitzar la història de l'església vallenca al llarg del segle XX i la seva relació amb la ciutat.

Programa en pdf

Els temes a tractar són diversos i es corresponen a una etapa molt propera en el temps, de la que de ben segur encara moltes persones en tenen un record ben viu. La implantació del concili Vaticà II a Valls amb el seguit de debats a què va donar lloc, l'activisme social d'Acció Catòlica, el perfil humà dels rectors de Sant Joan entre els anys immediats a la Guerra civil i els anys 80 del passat sXX, la història propera d'algunes congregacions o la influència dels esdeveniments històrics sobre el patrimoni religiós i...

24/04/2015
El diumenge 26 d'abril al matí farem una sortida de camp a les ermites de Sant Llorenç i Sant Jeroni amb la Comissió de Natura de l'IEV i amb el geòleg i professor Anselm Crusells, que ens explicarà pel camí tot el que cal saber sobre la geologia que envolta el tram fins arribar a ler ermites, i el perquè de la pedrera existent a tocar mateix.

La sortida durarà unes 3 hores. El punt de trobada és al Portal Nou de Valls, davant del Monestir de la Presentació.
23/04/2015
Feliç Sant Jordi!
Avui també estarem a la placeta de Sant Roc amb els nostres llibres!
15/04/2015
L'Institut d'Estudis Vallencs i l'Institut d'Estudis Penedesencs us convidem a la presentació del llibre 'El camí ral de Vilafranca a Montblanc' de Casimir Pla, Joan Anton Ventura i Miquel Vives, que tindrà lloc el proper divendres 17 d'abril a 2/4 de 8 del vespre a la Sala d'Actes de l'IEV.

El llibre-guia, amb itineraris ben descrits que ens ajuda a conèixer una mica millor el territori que trepitgem i la importància dels antics camins històrics, presenta tres apartats: un primer centrat en l'estudi geogràfic i històric del camí, un segon que constitueix la guia estricte del camí, amb les descripcions i els punts kilomètrics, i un tercer apartat titulat "Històris del camí", que recull fets i històries ocorregudes al llarg del seu recorregut.
 
El llibre té un preu de 15€
10/04/2015

El dissabte 11 d'abril a les 6 de la tarda tindrà lloc a la Sala polivalent de l'Ajuntament d'Aiguamúrcia (palau de l'Abat-plaça de Sant Bernat, Santes Creus), de la mà de l'investigador i divulgador cientíc Martí Boada,  la presentació del llibre ARBRES SINGULARS. UNA PERSPECTIVA SOCIOECOLÒGICA, obra del santescreuenc Jaume Marlès, llicenciat en Ciències Ambientals (UAB, 2009) i Enginyer Agrícola (URV, 2007), investigador pre-doctoral del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de la UAB, i membre també del grup consolidat en Geografia Aplicada del Departament de Geografia de la UAB. Actualment és Cap dels Serveis de Jardineria de CESPA a Valls i està preparant la seva tesi doctoral sobre Biodiversitat urbana a la ciutat de Barcelona.

Amb aquest llibre, Jaume Marlès dóna a...

09/03/2015
Entre el 13 i el 29 de març de 2015 la Sala Sant Roc de Valls acull una exposició de plànols i dibuixos realitzats per Òscar Roset Rubió de tots els edificis i dependències de carácter religiós del municipi de Valls: 10 SEGLES D'ARQUITECTURA RELIGIOSA A VALLS

Els plafons inclouen plantes, seccions i fotografies, i contemplen també edificis i espais ja desapareguts però dels que es conserva informació o notícia. La inauguració a 2/4 de 8 del vespre.   
17/02/2015

Des de la Comissió d'Història de l'Institut d'Estudis Vallencs s'ha organitzat per al dissabte 21 de febrer un acte de commemoració de la Batalla de Valls o del Pont de Goi. Tot i no tractar-se ara d'una efemèride convencional, la seva transcendència en el desenvolupament de la Guerra del Francès i el fet que va ser l'esdeveniment que va col·locar Valls en els llibres d'Història, són sens dubte una bona excusa per a insistir en la importància d'anar-la recordant periòdicament, i més si tenim en compte que aquest 2015 es commemorarà a tot Europa el bicentenari de la Batalla de Waterloo i el final de les Guerres Napoleòniques.

L'acte, conduït per l'historiador i especialista en aquesta època Francesc Murillo, comptarà també amb la participació d'una representació del grup de reconstrucció històrica Milícia urbana de...

05/02/2015
Els Serveis de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona (c. Major, 14) acullen des del 5 de febrer l'exposició Fra Josep de la Concepció "El Tracista", produïda per l'IEV amb motiu de la jornada que se li va dedicar el passat més d'octubre.

Us deixem aquest enllaç cap a la figura de Josep Fuster, més conegut com a fra Josep de la Concepció per si voleu saber més d'aquest vallenc del segle XVII (feu clic aquí) 
 
30/01/2015

Com a punt i final a l'Any Busquets celebrat el 2014 amb motiu del centenari del seu naixement, l'Institut d'Estudis Vallencs i el Museu de Valls, amb la col•laboració de la família Busquets-Masalles, han organitzat una exposició que acull l'obra de Josep Busquets potser més desconeguda: els seus dibuixos i gravats, molts d'ells estudis previs que acabarien prenent forma a la pedra, d'altres una expressió sincera de la seva sensibilitat o una visió de la seva evolució com a artista.


L'exposició DIBUIXOS I GRAVATS es podrà veure a la Sala Sant Roc de Valls del 30 de gener al 15 de febrer de 2015.

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10