17/02/2015

Des de la Comissió d'Història de l'Institut d'Estudis Vallencs s'ha organitzat per al dissabte 21 de febrer un acte de commemoració de la Batalla de Valls o del Pont de Goi. Tot i no tractar-se ara d'una efemèride convencional, la seva transcendència en el desenvolupament de la Guerra del Francès i el fet que va ser l'esdeveniment que va col·locar Valls en els llibres d'Història, són sens dubte una bona excusa per a insistir en la importància d'anar-la recordant periòdicament, i més si tenim en compte que aquest 2015 es commemorarà a tot Europa el bicentenari de la Batalla de Waterloo i el final de les Guerres Napoleòniques.

L'acte, conduït per l'historiador i especialista en aquesta època Francesc Murillo, comptarà també amb la participació d'una representació del grup de reconstrucció històrica Milícia urbana de...

05/02/2015
Els Serveis de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona (c. Major, 14) acullen des del 5 de febrer l'exposició Fra Josep de la Concepció "El Tracista", produïda per l'IEV amb motiu de la jornada que se li va dedicar el passat més d'octubre.

Us deixem aquest enllaç cap a la figura de Josep Fuster, més conegut com a fra Josep de la Concepció per si voleu saber més d'aquest vallenc del segle XVII (feu clic aquí) 
 
30/01/2015

Com a punt i final a l'Any Busquets celebrat el 2014 amb motiu del centenari del seu naixement, l'Institut d'Estudis Vallencs i el Museu de Valls, amb la col•laboració de la família Busquets-Masalles, han organitzat una exposició que acull l'obra de Josep Busquets potser més desconeguda: els seus dibuixos i gravats, molts d'ells estudis previs que acabarien prenent forma a la pedra, d'altres una expressió sincera de la seva sensibilitat o una visió de la seva evolució com a artista.


L'exposició DIBUIXOS I GRAVATS es podrà veure a la Sala Sant Roc de Valls del 30 de gener al 15 de febrer de 2015.

07/01/2015
L'Institut d'Estudis Vallencs i la Parròquia de sant Joan de Valls ofereixen de nou un espai per a reflexionar sobre les grans qüestions de la vida. Aquesta és la quarta edició d'aquests diàlegs, i, com sempre, es demana als ponents que la seva exposició sigui una proposta oberta i dialogant que permeti també un temps per al diàleg amb els assistent.
 
Programa:
  • Dijous 8 de gener: La Catalunya perplexa, la visió d'un periodista, amb Albert Sáez, periodista, director adjunt de El Periódico i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.
  • Dijous 15 de gener: Del desgavell de l'educació al goig d'educar, amb Josep M. Porta, pedagog i psicopedagog.
  • Dijous 22 de gener: Creure en temps d'increença, amb Salvador Pié,...
22/12/2014

Des de l'Institut d'Estudis Vallencs us desitgem un molt Bon Nadal i un immillorable Any 2015! 

gralles-desembre-5-2.jpg

12/12/2014
Dijous 18 de desembre es presentarà ala Sala d'Actes de l'IEV el llibre Dels Caputxins al Lledó. 150 anys d'ensenyament Vedruna a Valls (1864-2014), obra de l'historiador Àngel Gasol Señorón.

La presentació d'aquest nou volun de la col·lecció "Per conèixer Valls" es farà a 2/4 de 8 del vespre i anirà a càrrec d'Alba Company, representant de l'Equip de formadors Vedruna Catalunya. 
 


05/12/2014
Dimarts 9 de desembre a 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'IEV la presentació dels resultats d'aquesta digitalització promoguda per l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i realitzada gràcies a la important col·laboració econòmica aconseguida mitjançant una campanya de micromecenatge que comptà amb la implicació de moltes persones.
03/12/2014

La nova data per a la ruta per les llegendes de Valls serà finalment el dissabte 13 de desembre a les 6 de la tarda. Us podeu apuntar a la secretaria de l'IEV fins el dia 12. El preu d'inscripció/col·laboració amb La Marató de TV3 és de 5€.

Apunteu-vos ja clicant aquí!! 

25/11/2014
ACTIVITAT AJORNADA PER LES PREVISIONS METEREOLÒGIQUES!!!!!!!
 
Per primer cop l'IEV participa de manera activa en la Marató de TV3, que enguany es dedica a les malalties del cor, i ho fem amb una proposta que esperem us vingui de gust compartir: un passeig al vespre -ja negra nit- per les llegendes de la ciutat a través dels relats tradicionals, les petites i les grans històries que ens ajuden a entendre els espais i les persones que els habiten.

La ruta tindrà lloc el dissabte 29 a les 22.00h i el donatiu serà de 5€ per inscripció, que s'abonaran íntegrament a la Fundació de La Marató. Us podeu apuntar a la Secretaria de l'IEV fins el 28 de novembre (tel. 977600660/c-e iev@iev.cat).
 

(El punt de trobada s'ha fixat al Portal Nou, però us...
13/11/2014
Ho sentim,però avui dijous 13 de novembre sembla ser que no tindrem telèfon a l'IEV!
Si heu de contactar-nos no deixeu el missatge al contestador del telèfon. Millor envieu-nos un mail a iev@iev.cat 
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10