12/12/2014
Dijous 18 de desembre es presentarà ala Sala d'Actes de l'IEV el llibre Dels Caputxins al Lledó. 150 anys d'ensenyament Vedruna a Valls (1864-2014), obra de l'historiador Àngel Gasol Señorón.

La presentació d'aquest nou volun de la col·lecció "Per conèixer Valls" es farà a 2/4 de 8 del vespre i anirà a càrrec d'Alba Company, representant de l'Equip de formadors Vedruna Catalunya. 
 


05/12/2014
Dimarts 9 de desembre a 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'IEV la presentació dels resultats d'aquesta digitalització promoguda per l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i realitzada gràcies a la important col·laboració econòmica aconseguida mitjançant una campanya de micromecenatge que comptà amb la implicació de moltes persones.
03/12/2014

La nova data per a la ruta per les llegendes de Valls serà finalment el dissabte 13 de desembre a les 6 de la tarda. Us podeu apuntar a la secretaria de l'IEV fins el dia 12. El preu d'inscripció/col·laboració amb La Marató de TV3 és de 5€.

Apunteu-vos ja clicant aquí!! 

25/11/2014
ACTIVITAT AJORNADA PER LES PREVISIONS METEREOLÒGIQUES!!!!!!!
 
Per primer cop l'IEV participa de manera activa en la Marató de TV3, que enguany es dedica a les malalties del cor, i ho fem amb una proposta que esperem us vingui de gust compartir: un passeig al vespre -ja negra nit- per les llegendes de la ciutat a través dels relats tradicionals, les petites i les grans històries que ens ajuden a entendre els espais i les persones que els habiten.

La ruta tindrà lloc el dissabte 29 a les 22.00h i el donatiu serà de 5€ per inscripció, que s'abonaran íntegrament a la Fundació de La Marató. Us podeu apuntar a la Secretaria de l'IEV fins el 28 de novembre (tel. 977600660/c-e iev@iev.cat).
 

(El punt de trobada s'ha fixat al Portal Nou, però us...
13/11/2014
Ho sentim,però avui dijous 13 de novembre sembla ser que no tindrem telèfon a l'IEV!
Si heu de contactar-nos no deixeu el missatge al contestador del telèfon. Millor envieu-nos un mail a iev@iev.cat 
07/11/2014
El 13 de novembre comença la segona edició de Creació en Territori, un projecte de dinamització cultural que pretén acostar la ciutadania al centre històric de Valls a través de la creació i la cultura audiovisual contemporània, amb l'objectiu de generar debat i reflexió sobre la relació entre les persones i l'espai públic.
 
Aquesta edició, prenent com a referència l'Any Europeu del Patrimoni Industrial 2015, es fixa especialment en aquesta temàtica, tot dirigint la mirada als espais industrials vallencs més propers al centre de la ciutat, de manera que les projeccions es desenvoluparan a Valls, entre la seu de l'IEV (Jaume Huguet 1), i l'antiga fàbrica de Curtits Rull (carretera de Tarragona 16).
 
Enguany a més a...
07/11/2014
"El Casc antic", "Per què Valls és important" i "Casc antic, la sort t'hi porta" són els títols dels tres curmetratges premiats en el I Concurs de Video per a joves "Creació en Territori".
 
Els guardonats van ser: Anastasiya Bodnar, Dúnia Bonillo i Syra Boix ("El Casc Antic") alumnes de l'Institut Narcís Oller; Núria Pascual, Iliane Borràs i Laura Palau ("Per què Valls és important") alumnes del Col•legi Claret; i Iris Cebrian i Carolina Vives ("Casc Antic. La sort t'hi porta"), alumnes de l'Institut Serra de Miramar.

L'acte de lliurament va tenir lloc el dijous 6 de novembre de 2014, com a previ a la segona edició de
18/09/2014
El període barroc a Valls (s. XVII i XVIII) és un dels principals moments d'esplendor  de la ciutat, en el que esdevé referent en el comerç d'aiguardents i teixits, així com en una incipient indústria relacionada amb aquests productes, tot i que presenta un marcat regust gremial.
 
En aquest context la ciutat de Valls es troba en condicions de formar artistes de primer ordre que han deixat empremta a la història de l'art de Catalunya i també d'Espanya: l'arquitecte Fra Josep de la Concepció, la nissaga d'escultors Bonifàs, el pintor Jaume Pons Monravà i el músic Jaume Casellas, que arriba a ser mestre de capella de la catedral de Toledo, primacial d'Espanya.
 
La...
04/09/2014
En general, parlar d'arqueologia evoca sentiments de llunyania, ja sigui pel temps cronològic transcorregut o pels problemes de comprensió del moment cultural subjacent de les restes materials que ens han arribat.

Aquesta visió clàssica de l'arqueologia ja fa un temps que va iniciar un canvi de concepció important i, especialment, quan es va començar a aplicar la metodologia arqueològica en períodes de temps més actuals incorporant-se nous conceptes, com l'Arqueologia del Conflicte o la investigació dels paisatges culturals que ocasionen les guerres.

Enguany el Memorial Francesc Cabré d'arqueologia organitzat per la Comissió d'Arqueologia mixta (IEV-Museu de Valls) se centra en aquest àmbit amb el següent PROGRAMA:
 
  • Del 5 al 21 de...
02/09/2014
El divendres 5 de setembre en un horari poc habitual -6 de la tarda- i dins els actes del VIII Memorial Francesc Cabré d'Arqueologia, s'inaugura l'exposició Exhumant fosses, recuperant dignitats, promoguda per l'Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica (ARMH) i la Sociedad de Ciencias Aranzadi i considerada la més complerta de les realitzades fins ara sobre la temàtica de les fosses comuns de la nostra història recent.

Aquesta exposició, que és itinerant, és un molt bon exemple de la que es coneix com a "arqueologia del conflicte", així com del paper que aquesta juga en processos tan actuals com poden ser la recuperació d'escenaris de conflictes o l'aplicació del mètode arqueològic en l'exhumació de fosses i el posterior tractament al laboratori. Està organitzada al voltant de quatre...

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10