07/01/2015
L'Institut d'Estudis Vallencs i la Parròquia de sant Joan de Valls ofereixen de nou un espai per a reflexionar sobre les grans qüestions de la vida. Aquesta és la quarta edició d'aquests diàlegs, i, com sempre, es demana als ponents que la seva exposició sigui una proposta oberta i dialogant que permeti també un temps per al diàleg amb els assistent.
 
Programa:
  • Dijous 8 de gener: La Catalunya perplexa, la visió d'un periodista, amb Albert Sáez, periodista, director adjunt de El Periódico i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.
  • Dijous 15 de gener: Del desgavell de l'educació al goig d'educar, amb Josep M. Porta, pedagog i psicopedagog.
  • Dijous 22 de gener: Creure en temps d'increença, amb Salvador Pié,...
22/12/2014

Des de l'Institut d'Estudis Vallencs us desitgem un molt Bon Nadal i un immillorable Any 2015! 

gralles-desembre-5-2.jpg

12/12/2014
Dijous 18 de desembre es presentarà ala Sala d'Actes de l'IEV el llibre Dels Caputxins al Lledó. 150 anys d'ensenyament Vedruna a Valls (1864-2014), obra de l'historiador Àngel Gasol Señorón.

La presentació d'aquest nou volun de la col·lecció "Per conèixer Valls" es farà a 2/4 de 8 del vespre i anirà a càrrec d'Alba Company, representant de l'Equip de formadors Vedruna Catalunya. 
 


05/12/2014
Dimarts 9 de desembre a 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'IEV la presentació dels resultats d'aquesta digitalització promoguda per l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i realitzada gràcies a la important col·laboració econòmica aconseguida mitjançant una campanya de micromecenatge que comptà amb la implicació de moltes persones.
03/12/2014

La nova data per a la ruta per les llegendes de Valls serà finalment el dissabte 13 de desembre a les 6 de la tarda. Us podeu apuntar a la secretaria de l'IEV fins el dia 12. El preu d'inscripció/col·laboració amb La Marató de TV3 és de 5€.

Apunteu-vos ja clicant aquí!! 

25/11/2014
ACTIVITAT AJORNADA PER LES PREVISIONS METEREOLÒGIQUES!!!!!!!
 
Per primer cop l'IEV participa de manera activa en la Marató de TV3, que enguany es dedica a les malalties del cor, i ho fem amb una proposta que esperem us vingui de gust compartir: un passeig al vespre -ja negra nit- per les llegendes de la ciutat a través dels relats tradicionals, les petites i les grans històries que ens ajuden a entendre els espais i les persones que els habiten.

La ruta tindrà lloc el dissabte 29 a les 22.00h i el donatiu serà de 5€ per inscripció, que s'abonaran íntegrament a la Fundació de La Marató. Us podeu apuntar a la Secretaria de l'IEV fins el 28 de novembre (tel. 977600660/c-e iev@iev.cat).
 

(El punt de trobada s'ha fixat al Portal Nou, però us...
13/11/2014
Ho sentim,però avui dijous 13 de novembre sembla ser que no tindrem telèfon a l'IEV!
Si heu de contactar-nos no deixeu el missatge al contestador del telèfon. Millor envieu-nos un mail a iev@iev.cat 
07/11/2014
El 13 de novembre comença la segona edició de Creació en Territori, un projecte de dinamització cultural que pretén acostar la ciutadania al centre històric de Valls a través de la creació i la cultura audiovisual contemporània, amb l'objectiu de generar debat i reflexió sobre la relació entre les persones i l'espai públic.
 
Aquesta edició, prenent com a referència l'Any Europeu del Patrimoni Industrial 2015, es fixa especialment en aquesta temàtica, tot dirigint la mirada als espais industrials vallencs més propers al centre de la ciutat, de manera que les projeccions es desenvoluparan a Valls, entre la seu de l'IEV (Jaume Huguet 1), i l'antiga fàbrica de Curtits Rull (carretera de Tarragona 16).
 
Enguany a més a...
07/11/2014
"El Casc antic", "Per què Valls és important" i "Casc antic, la sort t'hi porta" són els títols dels tres curmetratges premiats en el I Concurs de Video per a joves "Creació en Territori".
 
Els guardonats van ser: Anastasiya Bodnar, Dúnia Bonillo i Syra Boix ("El Casc Antic") alumnes de l'Institut Narcís Oller; Núria Pascual, Iliane Borràs i Laura Palau ("Per què Valls és important") alumnes del Col•legi Claret; i Iris Cebrian i Carolina Vives ("Casc Antic. La sort t'hi porta"), alumnes de l'Institut Serra de Miramar.

L'acte de lliurament va tenir lloc el dijous 6 de novembre de 2014, com a previ a la segona edició de
18/09/2014
El període barroc a Valls (s. XVII i XVIII) és un dels principals moments d'esplendor  de la ciutat, en el que esdevé referent en el comerç d'aiguardents i teixits, així com en una incipient indústria relacionada amb aquests productes, tot i que presenta un marcat regust gremial.
 
En aquest context la ciutat de Valls es troba en condicions de formar artistes de primer ordre que han deixat empremta a la història de l'art de Catalunya i també d'Espanya: l'arquitecte Fra Josep de la Concepció, la nissaga d'escultors Bonifàs, el pintor Jaume Pons Monravà i el músic Jaume Casellas, que arriba a ser mestre de capella de la catedral de Toledo, primacial d'Espanya.
 
La...
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10