30/04/2014

Amb un concert acústic a les 8 del vespre dedicat al 120è aniversari del naixement de l'escriptor Josep M. de Sagarra de la mà del cantautor Toni Subirana, LA PARRA 2014 inicia la seva programació per aquests mesos de maig, juny i juliol. No us perdeu 20 anys cantant Josep M. de Sagarra!

Cliqueu aquí per a tenir tota la programació

23/04/2014

Avui dimecres 23 d'abril trobareu els llibres de l'IEV davant de Sant Roc.

Us esperem!

03/04/2014
Aquesta tarda a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala d'Actes de l'IEV, Xerrada-Col·loqui Periodisme i comunicació popular, i presentació del nou mitjà de comunicació Ràdio Terra (laradio.cat).
19/03/2014
El misteri dels porcs cantors
 
Uns porcs que canten, una dona misteriosa, un funcionari diligent, alguns empresaris preocupats, un ramader aclaparat, un animalista d'opereta, un aspirant a reporter, una jove de pits extraordinaris, un iceberg siberià, dos veterinaris desconcertats, un comercial alpinista i els seus becaris, un policia al·lèrgic a la sang, un homenet lèsbic..., i molts més personatges que podrien estar trets de la vida real. Tots ells es troben submergits en un misteri que comença amb el relat sagnant d'una vella llegenda russa sobre uns porcs assassins.
Només hi ha una novel·la que transcorri en una granja de producció porcina contemporània i es titula El misteri dels porcs cantors
 
Roger Galofré...
11/03/2014

Del divendres 14 al diumenge 30 de març la Sala Sant Roc acull una exposició de dibuixos de l'artista vallenca Maria Teresa Sanromà, titulada Petites Joies, en referència tant als dissenys de joieria que s'exposaran com als dibuixos de petit format que s'hi podran veure.

La inauguració tindrà lloc a les 8 del vespre. 

11/03/2014
Margarida Aritzeta i Mònica Batet presenten a Valls el llibre ‘Elles també maten', recull de 13 relats de gènere negre en el que ambdues escriptores de l'Alt Camp han participat. L'acte, organitzat per la revista Bvalls de Lletres, de la Comissió de Llengua i Literatura de l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV), tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a la sala d'actes de l'IEV i comptarà amb la participació de la curadora del llibre, Anna M. Vilallonga, que també n'és una de les autores, i del ponent de la Comissió, Joan Guasch.

En l'obra, editada per Llibres del Delicte, hi participen fins a tretze escriptores catalanes: Margarida Aritzeta, Teresa Solana, Carme Torras, M. Carme Roca, Núria Cadenes, Esperança Camps, Empar Fernández, Susana Vallejo, Susana Hernández, Marta Banús, Laura Díaz-Roig, Mònica Batet i Anna M....
04/03/2014

El pròxim dijous 6 de març a 3/4 de 10 del matí tindrà lloc la inauguració oficial del 14è Espai de l'Estudiant, el saló de l'ensenyament de les comarques de Tarragona que es podrà visitar durant dos dies consecutius a la capital de l'Alt Camp.

Programa 14è Espai de l'Estudiant

La inauguració oficial comptarà amb la presència, entre d'altres, del Secretari General de Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, del Director General de Joventut, Toni Reig, de l'Alcalde de Valls i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batet, del Subdirector general d'innovació, formació i orientació, Joan Gumbert, dels presidents del Consell Comarcal de l'Alt Camp i de la Cambra de Comerç de Valls, Joan Josep Raventós i Marcel•lí Morera respectivament, i de Xavier Salat,...

27/02/2014
"Difícilment trobarem a Valls una institució que durant els seus 150 anys de camí atresori la munió  de qualitats que ennobleixen la condició humana i també de realitats posades a la pràctica..."
 
El divendres 28 de febrer a 2/4 de 8 del vespre es presentarà a la Sala d'Actes de la Casa Caritat de Valls (ctra. del Pla, 37A, Valls) aquest llibre, obra de Jordi Tuset Vallet, que recull la història d'una institució molt lligada a la ciutat.
 
  • La presentació anirà a càrrec de Francesc Roig Queralt, Inspector en cap dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona i Director de Càritas Diocesana de Tarragona.

 

14/02/2014

El dimecres 19 de febrer a les 19.30h l'Institut d'Estudis Vallencs i la historiadora Pilar Vives Corbella ens proposen conèixer la tradicional Cassola de Dijous gras, un menjar propi de la nostra zona que a Valls es va mantenir fins fa ben poc temps. Tot i les variants, sembla ser que la recepta es ben bé la mateixa des del segle XVII.

Aprofitant que ens trobem a les portes de Carnaval -i de Dijous gras- la conferència anirà precedida d'un tastet d'aquest plat gairebé desaparegut, i en ella coneixerem l'origen i procedència de la recepta, quins productes es fan servir, quines variants coneixem, com es vincula amb la festa i amb el calendari, quina és la base de la cuina barroca de les nostres contrades, i per què és interessant recuperar els diferents patrimonis immaterials que ens singularitzen i que ens ajuden a entendre la nostra...

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10